Esenköy Belediyesi

BELEDİYE BAŞKANIMIZ MEHMET TEMEL'İN ESENKÖY HALKI VE MİSAFİRLERİNE CUMA VE MEVLİT KANDİLİ MESAJI

Geri

BELEDİYE BAŞKANIMIZ MEHMET TEMEL'İN ESENKÖY HALKI VE MİSAFİRLERİNE CUMA VE MEVLİT KANDİLİ MESAJI

8 Kasım 2019

Belediye Başkanımız Mehmet Temel, Cuma günü ve Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, tüm İslam Âleminin Mevlit Kandil'ini ve Cumasını Kutladı.

“Bugün hem Mübarek Cuma gününü, hem de İslam peygamberi Hz. Muhammed’in (S.A.V) kutlu doğumunu müjdeleyen mübarek Mevlit Kandil'ini idrak edeceğiz.

"Sevgili Peygamberimiz (SAV), Yüce Rabbimizin insanlığa gönderdiği en son elçidir ve bütün bir insanlığın dirilişine, karanlıklardan aydınlığa geçişine vesile olmuştur.
Bütün insanlığa örnek olacak bir hayat sürmüş olan Peygamber Efendimiz (SAV), güzel ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamından tüm insanlığa aktarmıştır. Bu kutlu geceyi, O'nun hayatını, insanlığa aktardığı ilahi mesajları ve değerleri düşünerek ve bunları hayatımıza yansıtmak için bir fırsat olarak görmeliyiz. Mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı bu gecede birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı arttırmalı, akrabaları ziyaret etmeli, yoksullara, yetim ve kimsesizlere el uzatmalıyız.
Peygamber Efendimize (SAV) sonsuz salât ve selamlarımızı iletiyorum.
Bu mübarek gün vesilesiyle tüm hemşerilerimin ve Türk-İslam Aleminin Mevlit Kandil'ini tebrik ediyorum. Bu mukaddes günlerin ülkemiz üzerinde barış, kardeşlik, huzur ve mutluluğu hakim kılmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Kandiliniz ve Cumamız mübarek olsun.”